Fundermax

Uygulama Detayları

Compact LaminatUygulama Teknikleri     
Yapıştırma Sistem


6 veya 8 mm et kalınlığındaki compactlaminat panellerin, bina cephesine braketler vasıtasıyla ankre edilmiş alüminyum T ve L profillere veya bina cephesine kimyasal dübel ve metrik rotlar vasıtasıyla ankre edilmiş çelik profil karkas sistemine yapıştırılması şeklinde uygulanır. Panel kalınlığı tamamen iklim koşulları ile ilgili olup, paneller arasındaki derz boşlukları açık olabileceği gibi klape, lambalı gibi derz kapama sistemleri geliştirilebilir. Çatı parapetlerinde derzler yine geliştirilen derz kaplama sistemi ile kapatılarak derz üzerinden hava şartlarına mukavim elastik mastik uygulaması yapılır. Derz aralığı mesafesi açık sistemlerde panel kalınlığı kadar olmalıdır.

 

 

Agraflı Sistem

8 veya 10 mm et kalınlığındaki compactlaminat paneller için uygulanabilen mekanik montaj sistemidir. Bina cephesine düşeyde braketler vasıtasıyla bağlanmış alüminyum köşebent profillerine, yatayda özel kesitli alüminyum raylar monte edilir. Compact laminat panellerin derz oluşturacak kenarlarına derz çıtasının geçirilebilmesi için kanallar açılır. Panellerin arkasına takılan agraflar ayarlı vidalar ile alüminyum raylar takılır. Derz aralarına 3mm et kalınlığında compactlaminat derz çıtası geçirilerek derzler kapatılır. Bu sistemin seçilmesindeki esas prensip iklim koşulları veya projenin spesifik durumudur. Compact laminat giydirme cephe sistemleri ile ilgili en eski sistem olup 1995 yılından itibaren dünyada terk edilmiş, maalesef ülkemizde halen talep edildiği projelere rastlanmaktadır. Yapıştırma sisteme oranla daha pahalı, uygulama süresi ve işçiliğin yarı yarıya arttığı unutulmamalıdır.

Perçinli Sistem

6 veya 8 mm et kalınlığındaki compactlaminat paneller için uygulanabilen yarı görünür montaj sistemidir. Bina cephesine braktler vasıtasıyla ankre edilmiş alüminyum L ve T profillere panellerin özel renkli perçinler vasıtasıyla montajından oluşur. Stadyum veya benzeri geniş cepheli yüzeylerde tercih edilir. (Perçin başlarına takılan cap’lerin algılanması zorunludur)